10.000 euro pentru tinerii antreprenori.

iulie 22nd, 2015 | by Sigheteanul
10.000 euro pentru tinerii antreprenori.
Economie
0

Finele lunii august va aduce şi lansarea unui nou program prin care tinerii antreprenori vor putea să beneficieze de finanţare din partea Ministerului Economiei pentru a-şi pune pe picioare o afacere proprie. De prevederile programului pot beneficia persoanele fizice – întreprinzătorii debutanţi – care îndeplinesc mai multe condiţii, printre care: să aibe capacitate juridică de exerciţiu, să nu deţină calitatea de acţionar sau asociat al unei intreprinderi existente în Spaţiul Economic European şi să înfiinţeze pentru prima dată o societate comercială cu răspundere limitată în condiţiile Legii nr. 31/1990. Condiţii pentru încadrarea în program va trebui să îndeplinească şi micro-întreprinderea nou înfiinţată de către antreprenorul debutant. Printre aceste condiţii se regăsesc: funcţionarea pe durată nedeterminată a societăţii comerciale cu răspundere limitată, să fie considerată întreprindere unică, să fie înfiinţată de un întreprinzător debutant ca asociat unic şi să aibă în obiectul de activitate cel mult cinci grupe de activitate prevăzute de clasificarea activităţilor din economia naţională în vigoare. Deasemenea, beneficiarul trebuie să angajeze, cu contract de muncă pe durată nedeterminată, cu normă întreagă şi să menţină în activitate cel puţin doi salariaţi de la momentul obţinerii facilităţilor, până la pierderea calităţii de micro-întreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant.

Bugetul alocat programului pentru anul bugetar 2015 este de 29.879.000 lei. Printre facilităţile prevăzute prin acest program se numără: acordarea unei alocaţii financiare nerambursabile de maximum 10.000 de euro, scutirea de la plata contribuţiilor datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de patru angajaţi şi scutirea de la plata taxelor pentru operaţiunile de înmatriculare efectuate la Oficiile Registrului Comerţului.

În vederea înscrierii, se va completa şi transmite online planul de afaceri începând cu ora 10.00 a primei zile de înscriere, respectiv 24 august, timp de 15 zile de la demararea înscrierii în program, până la orele 20.00 a ultimei zile de înscriere, cu posibilitatea de deschidere a unei noi sesiuni de înscriere până la epuizarea bugetului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *