Blocurile Fuchs: una acum, alta la anul

martie 22nd, 2015 | by Sigheteanul
Blocurile Fuchs: una acum, alta la anul
Actualitate
0

Începute cu ani în urmă, oprite din lipsă de finanţare, apoi reluate anul trecut, lucrările la blocurile de locuinţe sociale din zona Fuchs din Sighetu-Marmaţiei se află în stadiu avansat de finalizare. Cel puţin la unul dintre ele, cu 48 de apartamente, care se află în faza de finisaje. În ceea ce priveşte al doilea bloc, problema e mai complicată, după cum aflăm de la de la viceprimarul Horea Scubli.

„Cele două blocuri aflate în execuţie în zona Fuchs, sunt pe două contracte diferite. Unul dintre ele (C1.1) se află în faza de finalizare: mai sunt probleme legate de lucrările tehnico-edilitare, şi anume, suntem într-o dispută cu cei de la Berg Gaz, referitoare la extinderea reţelei de la Şcoala nr. 5, ceea ce înseamnă vre-o 2.000 m, dar se pare că o vom rezolva şi, pe la începutul lunii iunie, blocurile vor fi racordate la gaz. În ceea ce priveşte cel de-al doilea bloc (C1.2), situaţia este oarecum mai complicată: blocul a fost licitat în anul 2008, execuţia a început în 2009, după care, o lungă perioadă de timp nu s-a mai finanţat. Odată cu reluarea finanţării, ea s-a făcut la valorile din 2008, când un euro era de 3,15 lei, ori acum, acesta este aproape de 4.50 lei, ceea ce face ca firma constructoare să nu mai aibe posibilitatea să termine lucrarea pe angajamentul de atunci. Acest lucru duce la rezilierea contractului şi scoaterea lui la o nouă licitaţie, cu o corectare a preţurilor pe indicii actuali”.

Cunoscând sistemul de licitaţii, cu amânările şi contestaţiile aferente (inevitabile?), mai mult ca sigur că lucrările la blocul cu pricina vor începe undeva pe la sfârşitul anului. În privinţa celui terminat, acesta ar putea fi dat în folosinţă în vara acestui an.

(foto: maramedia.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *