Gabi Murczko, Team for Hope şi Kilimanjaro.

martie 11th, 2015 | by Sigheteanul
Gabi Murczko, Team for Hope şi Kilimanjaro.
Actualitate
0

Kilim 1În perioada 27 februarie – 8 martie, un grup de temerari au decis să urece muntele Kilimanjaro (Tanzania) nu doar din spirit de aventură ci şi din compasiune pentru o familie cu situaţie materială precară (o mamă singură cu şapte copii). Aşa s-a născut proiectul „Kilimanjaro for Hope” realizat în colaborare cu organizaţia Homes and Hope for Children (HHC). Din acest grup a făcut parte şi sigheteanul Gabriel Murczko.

Gabi MurczkoLa întoarcere, l-am întrebat pe sigheteanul Gabriel Murczko care a fost – pentru el – cel mai interesant sau şocant lucru pe care l-a întâlnit şi, deasemenea, care a fost cea mai grea experienţă.
„Fizic, partea de vârf. În nici un caz din cauza dificultăţii muntelui ci din cauza efectului altitudinii şi lipsei de oxigen, fenomen interesant cu care eu nu m-am mai confruntat. În felul ăsta mi-am învăţat lecţia de umilinţă. Tot ce înseamnă pregătire fizică la nivelul mării, nu mai are nici o relevanţă acolo sus. Am fost o echipă neomogenă, cu colegi care, înainte, nu urcaseră nici până la Creasta Cocoşului, iar acolo, la peste 5.000 metri, am fost exact la acelaşi nivel cu ei. Tot ce a contat a fost tăria psihică pe care, cum s-a dovedit, am avut-o toţi”.
„Pentru mine, care am fost pentru prima oară în afara Europei, partea de urcat pe munte reprezintă cam 20%. Restul de 80% a fost şocul cultural, începând de la coborârea din avion şi cele 35 grade Celsius care te izbesc… pulsul străzii, claxoanele şi muzica, vegetaţia luxuriantă, arbori înfloriţi, flori peste tot, mirosuri şi arome… toate astea m-au fascinat. Şi, poate cel mai plăcut lucru pentru mine a fost relaţionarea cu „porter”-ii şi ghizii, în care am descoperit nişte oameni extraordinari, civilizaţi, manieraţi, oneşti – pe unul dintre ei chiar îl chema Onest iar pe bucătarul nostru Inocent, nume predestinate”.

Alături de Gabriel Murczko, din echipă au mai făcut parte: Radu Negulescu (27 ani, antreprenor, Baia Mare), Adina Tămaş (39 ani, antreprenor, Baia Mare), Ferenczi Zoltán (31 ani, advertising, Baia Mare), Cristian Niculescu Ţîgărlaş (37 ani, avocat, Baia Mare), Marius Bozântan (29 ani, director, Baia Mare), Ionel Bogdan (28 ani, antreprenor, Baia Mare), Angela şi Tudor Ţiboc (25 şi 36 ani, manageri, Baia Mare) şi Cosmin Andron – ghid montan, instructor de alpinism şi schi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *