Maial şahist la Sighet

mai 3rd, 2015 | by Sigheteanul
Maial şahist la Sighet
Sport
0

Cu mulţi ani în urmă, la Sighet – asemeni localităţilor din Centrul Europei – se sărbătorea Maialul, o celebrare a primăverii, a reînnoirii naturii, a tinereţii, la care participau în general elevii, organizând o serie de evenimente, de la parade la competiţii sportive, de la baluri la petreceri câmpeneşti şi împodobirea pomilor cu panglici colorate. Cei 70 de ani de la schimbarea istoriei, a şters evenimentul din calendarul sighetean însă nu l-a şters din memorie şi, nu e deloc întâmplător că, de trei ani încoace, Clubul Sportiv „Sig-Mar” organizează o competiţie dedicată celor aflaţi în primăvara vârstei lor, copiii. Aşa se face că, în zilele de 1 şi 2 mai, a avut loc Cupa Florilor – ediţia a III-a, un turneu open destinat copiilor de 8 şi 10 ani, la care au participat 34 de mici şahişti din Sighetu-Marmaţiei, Arad şi Satu Mare. La finalul celor două zile, clasamentul este după cum urmează:

P1130661

Categoria 8 ani băieţi:

I – Răzvan Marius Unguroiu (Acs Şah Club „Vados” Arad)

II – Alexandru Sebastian Dura (CS „Sig-Mar” Sighet)

III – Raul Alexandru Covrig (CS „Sig-Mar” Sighet)

P1130660

Categoria 8 ani fete:

I – Rianna Maria Rotar (CS „Unio” Satu Mare)

II – Oana Livia Babău (Acs Şah Club „Vados” Arad)

III – Lavinia Maria Mateşan (CS „Sig-Mar” Sighet)

P1130665

Categoria 10 ani băieţi:

I – Mihai Grigor (CS „Sig-Mar” Sighet)

II – Patric Robert Mărunţiş (Acs Şah Club „Vados” Arad)

III – Flavius Ovidiu Sida (CS „Sig-Mar” Sighet)

P1130664

Categoria 10 ani fete:

I – Ioana Mihaela Trifoi (CS „Sig-Mar” Sighet)

II – Sonia Francesca Varga (Acs Şah Club „Vados” Arad)

III – Maria Grigor (CS „Sig-Mar” Sighet)

La această competiţie s-au oferit şi premii speciale celor mai mici competitori Flavia Maria Sida din Arad, Andrei Petrişor Costiuc şi Vlăduţ Rareş Popa din Sighet. Un premiu special i-a revenit lui Antonio Ricardo Caverniuc, elev al Şcoala speciale din Sighet şi, desemenea, unul lui Dumitru Cozma, antrenorul copiilor arădeni.

Arădenii au venit şi cu o invitaţie pentru turneul dotat cu Cupa Palatului – ediţia a IV-a, pentru copii şi juniori, ce se va desfăşura la Arad între 23 şi 24 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *