Maial şahist la Sighet

mai 3rd, 2015 | by Sigheteanul
Maial şahist la Sighet
Sport
0

Cu mulţi ani în urmă, la Sighet – asemeni localităţilor din Centrul Europei – se sărbătorea Maialul, o celebrare a primăverii, a reînnoirii naturii, a tinereţii, la care participau în general elevii, organizând o serie de evenimente, de la parade la competiţii sportive, de la baluri la petreceri câmpeneşti şi împodobirea pomilor cu panglici colorate. Cei 70 de ani de la schimbarea istoriei, a şters evenimentul din calendarul sighetean însă nu l-a şters din memorie şi, nu e deloc întâmplător că, de trei ani încoace, Clubul Sportiv „Sig-Mar” organizează o competiţie dedicată celor aflaţi în primăvara vârstei lor, copiii. Aşa se face că, în zilele de 1 şi 2 mai, a avut loc Cupa Florilor – ediţia a III-a, un turneu open destinat copiilor de 8 şi 10 ani, la care au participat 34 de mici şahişti din Sighetu-Marmaţiei, Arad şi Satu Mare. La finalul celor două zile, clasamentul este după cum urmează:

P1130661

Categoria 8 ani băieţi:

I – Răzvan Marius Unguroiu (Acs Şah Club „Vados” Arad)

II – Alexandru Sebastian Dura (CS „Sig-Mar” Sighet)

III – Raul Alexandru Covrig (CS „Sig-Mar” Sighet)

P1130660

Categoria 8 ani fete:

I – Rianna Maria Rotar (CS „Unio” Satu Mare)

II – Oana Livia Babău (Acs Şah Club „Vados” Arad)

III – Lavinia Maria Mateşan (CS „Sig-Mar” Sighet)

P1130665

Categoria 10 ani băieţi:

I – Mihai Grigor (CS „Sig-Mar” Sighet)

II – Patric Robert Mărunţiş (Acs Şah Club „Vados” Arad)

III – Flavius Ovidiu Sida (CS „Sig-Mar” Sighet)

P1130664

Categoria 10 ani fete:

I – Ioana Mihaela Trifoi (CS „Sig-Mar” Sighet)

II – Sonia Francesca Varga (Acs Şah Club „Vados” Arad)

III – Maria Grigor (CS „Sig-Mar” Sighet)

La această competiţie s-au oferit şi premii speciale celor mai mici competitori Flavia Maria Sida din Arad, Andrei Petrişor Costiuc şi Vlăduţ Rareş Popa din Sighet. Un premiu special i-a revenit lui Antonio Ricardo Caverniuc, elev al Şcoala speciale din Sighet şi, desemenea, unul lui Dumitru Cozma, antrenorul copiilor arădeni.

Arădenii au venit şi cu o invitaţie pentru turneul dotat cu Cupa Palatului – ediţia a IV-a, pentru copii şi juniori, ce se va desfăşura la Arad între 23 şi 24 mai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *