Nu ridicăm ziduri! Suntem protejaţi de bariere naturale împotriva valului de refugiaţi. 100 milioane euro pentru programe în domeniul migraţiei oferite României de CE.

august 16th, 2015 | by Sigheteanul
Nu ridicăm ziduri! Suntem protejaţi de bariere naturale împotriva valului de refugiaţi. 100 milioane euro pentru programe în domeniul migraţiei oferite României de CE.
Actualitate
0

Fenomenul migraţiei a scăpat complet de sub control. Toate ţările Uniunii Europene sunt invadate la propriu de valul de migranţi din Asia şi Africa. Dacă Ungaria a început deja construirea zidului care să ţină migranţii departe, iar Grecia şi Bulgaria se gândesc serios la asta, România este păzită de… hotarele sale naturale, Marea Neagră şi Dunărea.

România se află în calea a trei rute de migraţie către Europa de Vest: frontierele cu Ucraina şi Republica Moldova, pe ruta estică de migraţie, graniţa cu Serbia, pe ruta de migraţie a Balcanilor de Vest şi ruta terestră est-mediteraneană, care este despărţită de Bulgaria. Aceasta din urmă cuprinde zona Grecia – Turcia, unde, în cea mai mare parte, migranţii ajung legal în Turcia, de unde trec apoi ilegal în Grecia sau în Bulgaria.

Recent, Comisia Europeană (CE) a aprobat 23 de programe multianuale în domeniul migraţiei, România urmând să primească aproape 100 de milioane de euro.

În luna mai, CE a propus un mecanism de „relocare” a imigranţilor, în scopul ajutării Italiei şi Greciei. România ar urma să primească 2.362 de imigranţi extracomunitari, conform schemei propuse de CE în cadrul planului care prevede măsuri de combatere a imigraţiei pe Marea Mediterană şi distribuirea refugiaţilor în spaţiul UE. În cadrul schemei CE, România ar urma să primească 1.023 de refugiaţi distribuiţi din Italia, iar dintre cei 16.000 de imigranţi distribuiţi de Grecia, în România ar putea ajunge 682. România ar urma să mai primească 657 de refugiaţi, în cadrul propunerii CE de acceptare a altor 20.000 de refugiaţi extracomunitari pe parcursul a doi ani. Ţările vor primi câte 6.000 de euro pentru fiecare imigrant acceptat.

În România, cereri de azil şi pentru acordarea unei forme de protecţie au fost depuse de cetăţenmi din Irak, Somalia, Afganistan, Bangladesh, Pakistan şi Siria.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *