SQS – „Compormisuri, dragoste şi visuri” – proiect Rotaract Sighet

februarie 4th, 2016 | by Sigheteanul
SQS – „Compormisuri, dragoste şi visuri” – proiect Rotaract Sighet
Timp liber
0

Comunicat de presă

sqs 2016 jpgAsociaţia Ţara Maramureşului Turistic, Cultural şi Ecologic în colaborare cu Rotaract Sighetu-Marmaţiei organizează SQS Ediţia a II, având ca temă „Compromisuri, dragoste şi visuri”. Evenimentul va avea loc duminică, 28 februarie 2016, cu începere de la ora 16:00 la un restaurant tradiţional din localitate. Înscrierile precum şi rezervările pentru a participa ca şi concurent sau spectator se fac la numărul de telefon 0755.666.476 sau la adresa de e-mail taramaramuresului@yahoo.com.

SQS este un concurs de artă şi oratorie care promovează liberatea de exprimare, libertatea de gândire şi umanismul. SQS permite oratorilor amatori şi profesionişti, să-şi învingă temerile, să-şi transmită mesajele, să-şi dezvăluie viziunile. Esenţa SQS este libertatea. Scopul SQS este eliberarea de sub jugul emoţiilor distructive şi de limitările nocive ale societăţii. SQS are ca simbol atomul = Indivizibil( gr. ) pentru ca SQS promovează conceptul de Dezvoltare Colectivă şi lupta pentru Unitate. Deviza SQS este: Speak Louder, Your Words Can Change The World! (Vorbeşte mai tare, vorbele tale pot schimba lumea).

O ediţie SQS este împărţită în 3 etape şi o finală. La fiecare etapă participă 9 concurenţi, primii 3, intră  în finală. Pe lângă aceştia  există o gazdă a fiecărei etape şi un invitat special.

Ce ne aşteaptă? Vom asculta 9 discursuri pregătite. Fiecare concurent are la dispoziţie între 3-9 minute pentru a-şi sustine discursul şi a-şi livra mesajul. Concurenţii se pot folosi, pe lângă arta oratorică, de orice altă artă sau metodă pentru a transmite cât mai eficient mesajul. Singura solicitare este ca metoda să fie integrată în discurs şi să aibă legătură cu mesajul. După fiecare discurs, publicul are şansa să adreseze întrebări fiecărui concurent. Se va adresa o întrebare dacă participantul a vorbit 3 minute, 2 întrebări dacă a vorbit 6 min şi 3 întrebări dacă a vorbit 9 minute. Înainte cu 2 minute de expirarea timpului alocat se va ridica un cartonaş care îi cere concurentului să îşi formuleze concluzia. Dacă un vorbitor depăşeşte 9 minute i se opreşte microfonul. După ascultarea tuturor discursurilor, juriul de specialitate şi publicul vor vota câştigătorii pe baza formularului de vot pus la dispoziţie. Se va face o medie între votul juriul de specialitate şi votul publicului, care vor reprezenta fiecare jumătate din nota finală. La fiecare ediţie vor exista premii pentru cei mai talentaţi oratori, precum şi multe premii surpriză pentru spectatori, care vor participa la tombola.

SQS se află la a doua ediţie în Sighetu-Marmaţiei şi este proiect Districtual Rotaract 2241 România şi Republica Moldova. S-a implementat şi este în curs de implementare în oraşe ca Bistriţa, Piatra-Neamţ, Bucureşti, Craiova, Suceava, Chişinău.

Vă aşteptăm cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *