Cu consilierul la piaţă

martie 22nd, 2015 | by Sigheteanul
Cu consilierul la piaţă
Actualitate
0

„Oamenii vin la mine cu diferite probleme, unele de natură juridică, ce ţin de meseria mea, iar altele ce ţin de funcţia de consilier local, probleme legate de viaţa de zi cu zi, de la parcări, la străzile desfundate de lucrările la reţeaua de apă şi canal, de la cele punctuale, la cele mai generale, care privesc grupuri întregi de oameni. Bineînţeles că le ofer explicaţii, le dau sfaturi, dar cred că asta nu e destul: trebuie să mergi „la faţa locului” şi să „iei pulsul oraşului” – ca să folosesc sintagmele la modă” – spune consilierul local, avocata Daniela Oniţa-Ivaşcu şi, nu numai că spune, dar şi face. La finele săptămânii, a trecut prin piaţa agro-alimentară centrală nu pentru a se aproviziona cu verdeţurile tipice perioadei de post, ci pentru a afla care sunt problemele pieţarilor şi, în general, ale producătorilor din municipiu.

„M-a surprins că, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, vânzările au scăzut simţitor, şi m-a nemulţumit să văd legume şi fructe aduse din alte zone ale ţării sau din străinătate. Din câte ştiu, la nivelul municipiului Sighetu-Marmaţiei există în jur de 1.400 ha de teren arabil şi peste 400 ha de livezi, iar producţia de cartofi e de aproximativ 6.000 tone, cea de legume de 900 tone iar cea de fructe de 2.300 tone. Ori toate astea ar trebui să se regăsească – cel puţin procentual – şi în piaţa din oraş”.

„Apoi, mi se pare deranjant că produsele agricole se vând de-a valma cu cele industriale, motiv pentru care felicit ideea lui Ioan Şuştic, directorului Serviciului de gospodărire „Urbana” – serviciu care administrază şi piaţa – că, într-un viitor apropiat, după rezolvarea parcării, se intenţionează comasarea standurilor cu produse industriale în zona dinspre strada Mihai Viteazul”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *