Mihaela Trifoi a cucerit Cupa „Memorialului Iuliu Szabó” din Satu Mare

iulie 21st, 2015 | by Sigheteanul
Mihaela Trifoi a cucerit Cupa „Memorialului Iuliu Szabó” din Satu Mare
Sport
0

Mihaela Trifoi sah (1)În perioada 12-18 iulie, la Satu Mare s-a desfăşurat „Memorialul Iuliu Szabó”*, cel mai important turneu de şah al anului în Satu Mare şi unul dintre cele mai importante din ţară. Acesta a cuprins mai multe turnee, cel principal având 67 de şahişti din şapte ţări, printre care Mari Maeştri şi Maeştri Internaţionali. Tot în cadrul Memorialului au mai avut loc turnee pentru juniori şi unul de şah rapid. La această competiţie, Sighetu-Marmaţiei a fost reprezentat de patru mici şahişti legitimaţi la CS „Sig-Mar”, dintre care, Mihaela Ioana Trifoi s-a clasat pe Locul I la categoria 10 ani. De altfel, tânăra şahistă a reprezentat Sighetul şi la turneul principal de unde, după runda a 7-a, s-a retras pentru a participa la turneul pentru copii. Şi, bine a făcut, pentru că la turneul principal a acumulat 25 puncte ELO (coeficient internaţional), după care a cucerit trofeul concursului la grupa ei de vârstă. Coechipierii Mihaelei, începători fiind, s-au clasat totuşi în prima parte a clasamentului.

Campionatul Naţional de Şah copii şi juniori

Marţi, 21 iulie, tinerii şahişti ai CS „Sig-Mar” din Sighetu-Marmaţiei au pornit spre Iaşi pentru a participa la Campionatul Naţional de Şah Echipe Copii şi Juniori. Din păcate, din lipsă de fonduri, Sighetul va fi reprezentat doar de două echipe, respectiv 14 ani băieţi cu Dan Alexandru Dicu, Csurka Rolland şi Andrei Cătălin Mintău, şi 12 ani fete, cu Larisa Raluca Covrig, Mihaela Ioana Trifoi şi sătmăreanca Heja Irisz Anna, legitimată la Sighet. Tot din acelaşi motiv, echipele nu vor avea rezerve, după cum permite regulamentul competiţiei. Reamintim că la toate cele patru ediţii la Campionatului Naţional la care au participat, şahiştii antrenaţi de Ioan Costiuc s-au întors cu medalii. Suntem convinşi că şi de data asta va fi la fel.

*  Iuliu (Gyula) Szabó (29 august 1933, Satu Mare – 31 august 2012, Satu Mare), inginer chimist, multicampion naţional şi internaţional la şah, a fost cel mai valoros şahist până în prezent al judeţului Satu-Mare precum şi a fostei regiuni Maramureş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *