Sighet – Oraş al reciclării?

aprilie 10th, 2015 | by Sigheteanul
Sighet – Oraş al reciclării?
Actualitate
0

„Răspunsul la întrebare ar putea fi DA, asta dacă răspunde criteriilor care stau la baza evaluării în competiţia „Oraşul reciclării” lansat de Eco-Rom Ambalaje, şi anume: calitatea serviciilor de colectare separată a deşeurilor de ambalaje (însemnând accesul populaţiei la containerele colorate, aspectul acestora şi corectitudinea depunerii separate a deşeurilor în containere), cantitatea de deşeuri colectate separat per locuitor şi campaniile de conştientizare şi mobilizare a populaţiei pentru a separa deşeurile de ambalaje derulate pe parcursul celor 6 luni de competiţie” a spus Miruna Tănase, cu ocazia vizitei efectuate la Sighetu-Marmaţiei.

Municipiul Sighetu-Marmaţiei este înscris printre cele 46 de oraşe din ţară în competiţia „Oraşul Reciclării”, ediţia a treia, lansat de Eco-Rom Ambalaje.

Eco-Rom Ambalaje derulează cea de-a treia ediţie a competiţiei „Oraşul Reciclării” în care, până pe 30 iunie 2015, 46 de municipii şi oraşe din ţară încearcă să arate că au cel mai performant sistem de colectare separată a deşeurilor de ambalaje. La final, câştigătorul va obţine titlul de „Oraşul Reciclării” şi marele premiu: un parc tematic în valoare de 12.000 euro – un spaţiu inedit de relaxare amenajat cu mobilier realizat din deşeuri reciclabile. În plus, Eco-Rom Ambalaje va premia şi municipalităţile clasate pe locul al II-lea şi al III-lea. Ocupantul locului al doilea se va bucura, timp de o săptămână, de vizita autocarului hich tech din cadrul programului educaţional „Laboratorul Verde al Reciclării”, prin care elevii claselor a III-a vor învăţa, într-un mod dinamic şi creativ, despre importanţa colectării separate pentru protejarea mediului. Municipalitatea care va obţine locul al III-lea va beneficia de o campanie de informare şi conştientizare a populaţiei cu privire la importanţa separării deşeurilor de ambalaje, în valoare de 3.000 de euro.

Competiţia Oraşul Reciclării se desfăşoară sub patronajul Comisiei de Mediu şi Echilibru Ecologic a Camerei Deputaţilor şi al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice şi în parteneriat cu Asociaţia Municipiilor din România şi Institutul pentru Politici Publice.

La cele două ediţii anterioare ale competiţiei câştigătoare au fost oraşele Tulcea şi Sfântu Gheorghe.

(Foto: Miruna Tănase – expert comunicare şi marketing Eco-Rom şi Liviu Popescu – manager regional procese colectare separată Eco-Rom)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *